50 deltakere.

8 historier.

En konferansier.

I mulighetens navn. NæringsVETT2023 oppsummert ble en dag fullt opp av møter mellom mennesker, gode samtaler og inspirasjon for videre arbeid med å utvikle Hábmer – Hamarøy og ta vare på mulighetene.

Muligheten er her – Máhttelisvuoda li dáppe. Kommunen er ute av robek, TQC lanserte sine utviklingsplaner, NordLaks hadde åpning av nytt anlegg og NæringsVett ble arrangert i en og samme uke.

Vi fikk høre om TQC sine planer og hvordan samfunnet rundt kan bidra, Anne Gry ga oss sin historie fra Tranøy fyr og Fyrverket, før vi fikk forskerfaglig kunnskap fra Rannveig Hjaltadottir og hvordan samarbeid er innovasjonskraft.

Etter en god lunsj med tid til mingling, fikk vi bli kjent med vår nye næringssjef, sametinget la fram sin næringsmelding og fylkesråd for næring summerte hvordan fylkeskommunen kan bidra. Vi fikk input rundt boligbygging, og historien til Viejega før oppsummering – hvordan ta vare på mulighetene.

Arbeidet fortsetter, NæringsVett fortsetter – takk for denne gang!

Her kan du lese åpningstalen

ÅPNING AV KONFERANSEN NÆRINGSVETT 2023
Buoris boahtem!
Velkommen!
Tervetuollemaa!
Willkommen!
Bienvuenue!
Welcome!

Det en glede for oss i Hábmera æládussiebrre – Hamarøy Næringsforening å ønske dere velkommen til konferansen Næringsvett 2023

Hábmera æládussiebrre – Hamarøy Næringsforening har som sine hovedmål å styrke og videreutvikle næringslivet her i området. Vi arbeider for å få folk og bedrifter til å komme hit til oss og bli med på å styrke og videreutvikle samfunnet vårt.

For Næringsforeningen er samarbeid en av de viktigeste faktorene for utvikling av kommunen og området- Ja også for selve identiteten her i Hábmer -Hamarøy,
Vi har et vakkert svanepar som er selve symbolet for vår nye kommune. Svaneparet har vært her i årtusener og symboliserer også samarbeid. Symbolet er relevant for oss i dag også, både for samarbeid mellom folk og bedrifter, – og samarbeid mellom næringsliv, kommune og andre aktører –politiske aktører og de forskjellige institusjonene i området.

Vi har for noen dager siden tilsatt våre nye daglig leder og han vil begynne i jobben i løpet av august . Han har tatt turen hit i dag og vi kan presenter ham her i dag. Her er han – Jørgen Lindberg Jenssen – Jørgen –  velkommen!

Dette er den første næringskonferansen som holdes i området på veldig lang tid, og vi er glad for å ha dere med på denne konferansen – og håpa at dere lar dere inspirere. Nyt foredragene, knytt kontakta og grip anledningen!

Vi er heldig som har fått Erlend Elias Bragstad hit for denne dagen. Erlend Elias er en av Tysfjords store sønner – og han skal lede oss gjennom denne konferansen.
Vær så god Erlend Elias ! Overta styringen av konferansen!

Ingar Nikolaisen Kuoljok
Styreleder, Hábmera æládussiebrre – Hamarøy Næringsforening